Flexwerken bij UitzendWerk Direct, hoe werkt het?

Je hebt je net ingeschreven bij UitzendWerk Direct, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Bekijk hieronder het stappenplan, van contract tot betaald krijgen.

l

Voordat je gaat werken

Zorg dat je zo snel mogelijk je profiel compleet maakt op mijn.uwd.nl of in de app. Zodra je dit hebt gedaan kan je ons een e-mail sturen op info@uwd.nl en dan zorgen wij ervoor dat je contract klaar komt te staan.

Mocht je met een btw-id willen werken, maar heb je die nog niet binnen? Neem dan even contact met ons op, dan leggen we je uit hoe je als nog aan het werk kan!

Aan het werk

Klussen aanvragen

De eerste stap om je eerste klus op te pakken is een klus aanvragen via Flexwell. Dit kan via het kopje 'werk zoeken'. Zodra je gereageerd hebt op de klus, dan krijgen opdrachtgevers je profiel te zien. Zij maken de uiteindelijke keuze wie ze op de klus willen hebben. Dit betekent dus niet dat zodra je de klus hebt aangevraagd, je garantie hebt dat je de klus ook krijgt.

Klus geboekt

Mocht een opdrachtgever jou kiezen voor de klus, dan ontvang je hier een mailtje over. Dit zal bijna altijd meer dan 24 uur voor de begintijd van de klus zijn. Reageer je op een klus die binnen 24 uur begint? Bel ons dan altijd even, want dan kunnen wij zorgen dat je met spoed op de klus geboekt wordt.

Aan het werk

Als er een klus geboekt is, dan betekent dat dat je aan het werk gaat! Lees duidelijk door wat er in de klus omschrijving staat. Er staat altijd in waar je moet zijn, wat je aan moet hebben en nog meer informatie. Let op: Als je niet op komt dagen bij en klus zonder iets te laten weten, dan krijg je een boete van €50 en mocht het twee keer achter elkaar gebeuren dan kan je niet meer via UWD werken.

Betaald krijgen

Uren declareren

De belangrijkste stap om betaald te krijgen is je uren declareren. Nadat je gewerkt hebt kan je gelijk je uren declareren via mijn.uwd.nl of via de app onder het kopje 'uren'. De opdrachtgever kan pas je uren accorderen nadat jij de uren hebt gedeclareerd en wij kunnen jou pas betalen als de opdrachtgever de uren geaccordeerd heeft. Declareer je uren dus zo snel mogelijk!

Uitbetaald krijgen als freelancer/ZZP'er

Als freelancer/ZZP'er kan je op twee manieren uitbetaald krijgen. De eerste manier is door self-billing aan te zetten via de app. Wij maken elke donderdag voor iedereen facturen aan die gebruik maakt van self-billing. De uren staan dan automatisch goed en kan je factuur dus niet afgekeurd worden. Dit zorgt voor een soepel proces.

De tweede manier is om zelf een factuur te sturen. Deze kan je naar ons mailen naar administratie@uwd.nl. Wij zullen je facturen zo snel mogelijk checken en als de factuur goed is binnen 14 dagen betalen.

Uitbetaald krijgen in loondienst

Elk weekend betalen wij de mensen in loondienst voor de week daarvoor. Hiervoor moeten de uren wel zijn geaccordeerd door de opdrachtgever, dus zorg ervoor dat dit zo snel mogelijk gebeurd!